Det kan være svært at have borderline. Indvendigt føler man en hel masse og folk dømmer en for sine reaktioner. Der er noget selvforstærkende ved ens dårlige vaner, når omverdenen fortæller en at man overreagerer.

Folk med borderline har det svært nok ved at være i sig selv. De er meget passionerede mennesker, der har stærkere følelser end hvad man er vant til.

De svære relationer

Har du selv borderline så kender du formentlig usikkerheden blandt dine relationer. Nogle synes du er for meget og overreagerer konstant. Andre forsvinder. Det er svært for dig at turde stole på folk, for du er vant til at kommer folk for tæt på, så gør de ondt eller forlader dig. Det danner sådan en ond spiral, hvor du begynder at kigge efter varsler. Disse behøver ikke at være andre steder end i dit hoved, og her vil de begynde at ødelægge dig indefra.

Venner har du måske også svært ved at holde fast ved. Er du vant til at folk skrider, når du har brug for dem, så hellere skride før de gør, og en dag får de nok, og du får det dårligere. Alle disse uheldige vaner der opstår imens du ønsker at finde folk der forstår dig og accepterer dig som du er, skal stoppes og det kan du ikke alene.

Det er her at det er vigtigt, at du søger hjælp. Med den rette, professionelle hjælp kan du få redskaber og værktøjer der kan hjælpe dig i de svære stunder. Du kan lære hvordan du takler tanker, eller hvordan du bedre kommunikerer med dine venner, så de forstår hvad der sker i dig. Det er vigtigt at du ikke er alene med din borderline, så du kan få det godt.