Når man er selvstændig, så er der flere sjove og spændende ting, som man skal forholde sig til. Nogle få forretningsdrivende syntes faktisk det er det vigtigste!
Kunder, netværk, samarbejdspartnere – det bliver grundigt undersøgt her

Den følgende liste over emner kan du anvende som du vil. Men gør dig en tjeneste at benytte den!

Bogføring, revision og dårlige betalere

Det kan være ret kedeligt, at fumle rundt i regnskabet. Lige på dette punkt kan man finde nogle af dine tætte kunder, der slet ikke har betalt deres fakturaer til jer, og så står du og vurderer: Er det her noget med inkasso, hvordan er det nu med inkassovarsel og er det meget lettere bare at finde et professionelt firma til at håndtere inkasso. Denne slags issues opdager du som regel, når man knokler med halvårsregnskab og årsregnskab. Lige her er det afgørende at have en god bogholder og/eller en udmærket revisor. Revision af økonomi og arbejde med bogholderi er for langt de fleste virksomheder et rent helvede. Men regnskabet skal udføres, og det er yderligere en af de vigtige faktorer i dit firma, som man bør relatere sig til.

Ansatte skal have det rigtig godt

En stor del af det som skaber dit firma, det er dine medarbejdere. Hvis man ikke har gode medarbejdere, så har man ikke en god firma. Der er en hensigtsmæssig del metoder til, at skabe et dejligt sted at være og gøre dine medarbejdere tilfredse. Det er både godt for din glæde ved at være virksomhedsleder, men faktisk også godt for din bundlinje. Tilfredse medarbejdere går som regel længere for at danne et godt resultat for dig.
Helt centralt er den tone og adfærd, som du har i relation til de andre i virksomheden! Hvordan snakker man til dine medarbejdere, hører du efter hvad de siger og griner man af deres vittigheder – selv dem som er rimelig dårlige! En god omgangstone og arbejdsmiljø er helt afgørende især i virksomheder med flade strukturer, at der er en hensigtsmæssig og rar måde som vi taler til hinanden på.
Et andet sted du kan sætte ind på ved arbejdsmiljø er gode fysiske forhold. Når man har ansat folk udendørs, så sørg for behageligt tøj til regn, vind, hedebølge og bidende frost og gode beskyttelsesko hvis man er på en risikofyldt arbejdsplads. Hvis man har ansatte indendørs som eksempelvis på et kontor, så kan ting som gode kontorstole og designer kontorborde. Det kan også været lækkert designede lamper og andet indendørs kunst, og luksuriøse juicepressere som slowjuiceren Hurom 700 eller noget i den stil!

Dine samarbejdspartnere er vejen til din succes!

Typisk så har vi firmaer en tendens til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget firmaer og alt for lidt som faktiske mennesker. Når vi prøver at tænke dem i højere grad som mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres verden. Når det bliver koldt og du ved din grafikers søn lige er blevet 3 år, så sender man selvfølgelig et toplækkert boldbassin fra Misioo, som man har købt gennem en af dine andre partnervirksomheder.

Det Er Godt At Networke

Et netværk er noget af det mest betydningsfulde man har skabt for sig selv! Uanset om du arbejder som tagmaler, bogførings konsulent eller noget helt andet, så er det meget vigtigt at have gode og positive relationer til andre selvstændige. Hvad nogle ser som detaljer i forholdet til dine forbindelser kan være altafgørende for en senere millionordre! At give et godt råd om hvordan du finder nyesøgeord eller give en symbolsk gave som eksempelvis smukke krukker til altanen ! At være et godt menneske overfor sine medmennesker i netværkene betaler sig også som forretningsmodel på den lange bane.

Hvis du bruger ovenstående, så giv os endelig feedback på det går!