Danmark er et lille land, men vi kan være stolte af vores kultur og traditioner. Det er som om, at netop fordi vi ikke er så mange mennesker, så knytter det os ekstra tæt sammen om at værne om de danske værdier. Det kan de fleste sikkert nikke genkendende til, når man f.eks. møder andre danskere i udlandet. Noget af det, der giver os følelsen af fællesskab, er det danske sprog, som dog langt fra er det nemmeste i verden.

Det danske sprog og Danmarks længste ord

Når man kommer til Danmark som udlænding, vil en af de største udfordringer være det danske sprog. Dansk har mange vokallyde, som desuden lyder meget ens. Til sammenligning har arabisk for eksempel kun 3. Så udtalen er noget af det, der bliver fremhævet som svært ved det danske sprog. Vi bruger desuden også mange sammensatte ord, og her er Danmarks længste ord et godt eksempel. I 1993 kom det officielt i Guinness Rekordbog, da det er et ord, der kan anvendes i professionel sammenhæng. Det er på hele 54 bogstaver, og lyder: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Her kan du læse mere om Danmarks længste ord.

Der er et yndigt, men lille, land

Som nævnt er vi ikke så mange indbyggere i Danmark. Det er et lille land, og i 2018 var det officielle tal på 5.806.015 mennesker. Der har altså været et stigende befolkningstal gennem mange år, og man kan groft sagt sige, at befolkningstallet stiger med omkring 200.000 mennesker på 10 år. Dermed er der ikke længe til, at vi i Danmark runder 6.000.000 indbyggere. Det er dog stadig et lavt indbyggertal ift. andre lande i Europa og resten af verden. Her kan du få flere detaljer om, hvor mange mennesker der bor i Danmark.